UTOLJÁRA RAGADTAK MIKROFONT AZ ÉNEKESEK AZ ÉLŐ SHOW ELŐTT

UTOLJÁRA RAGADTAK MIKROFONT AZ ÉNEKESEK AZ ÉLŐ SHOW ELŐTT

RTLKlub.hu | 2011. október 8., szombat | Adások

A Mentorok házában már csak egy mentor várta a versenyzőket. Az énekeseknek egyetlen alkalmuk maradt, hogy meggyőzzék őt arról: érdemesek a továbbjutásra.

A Táborban 24 versenyzőre szűkítették a mezőnyt a mentorok. Ők már tudták, melyik csoport énekeseinek kell megfogniuk a kezét, de a továbbjutók csak a Mentorok házában szembesültek vele, hogy Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Malek Miklós és Nagy Feró közül melyik mentor dönt a sorsukról. A 25 felettiek Maleknek örülhettek, aki Tóth Gabit hívta segítségül a végső döntéshez. Az énekesek a Rácz Fürdő tetőteraszán álltak mentoruk elé, ahol egyetlen hangszer kíséretében, szívüket-lelküket Miklós és Gabi kezébe adva énekeltek egy utolsó dalt. Géczi András a tőle megszokott könnyedséggel énekelte el a dalát, Malekben és segítőjében a produkció után egyetlen kérdés maradt: lehet-e sztár a kétségkívül tehetséges Gécziből vagy sem? Gyurcsík Tibor előadása után más okozott dilemmát. Tibit szimpatikus, jó megjelenésű énekesnek tartották mindketten, de az a kérdés merült fel bennük, hogy kezdőként megérett-e arra, hogy egy ilyen kemény versenyben fejlessze magát tovább? Kocsis Tibor minden alkalommal tisztán énekel, de mentora szerint van benne egyfajta zárkózottság, és úgy véli, jobban ki kellene bontania magát a közönség előtt. Luther Beuka nem nyűgözte le az első válogatón Miklóst, olyannyira nem, hogy nemet mondott neki. Beuka örült a mentorának, mert úgy véli, attól tanulhat legtöbbet, aki elutasította, de hogy lesz-e lehetősége ellesni a show-business fortélyait tőle, azt produkciója után nemcsak Beuka, de Miklós sem tudta. Borzné Kovács Violetta utolsó esélyének tekinti az X-Faktort, ezért beleadott apait-anyait Celine Dion All By Myself című dalába, de az igyekezete túl heves volt. Malek és Tóth Gabi szerint Violetta „megerőszakolta” Celine Diont ezzel az előadással. És őket is. Tarány Tamás eddig csak szerette volna az X-Faktort, de mire a Mentorok házába ért, már határozottan akarta a továbbjutást. Tóth Gabi megkönnyezte a produkcióját, dala tele volt érzelemmel, Tamás mégis úgy érezte, hogy alulteljesített. Hogy ez valóban így van-e, azt csak egy nappal később tudhatja meg.

A Fiúk a röjtökmuzsaji kastélyszállóban várták, hogy megpillantsák mentorukat, aki nem más, mint Keresztes Ildikó. Ildikó egy évvel korábban is a Fiúkat segítette hozzá a sikerhez, segítségül férjét, az EDDA basszusgitárosát, Kicska Lászlót hívta. Baricz Gergő soha nem érezte magát annyira jól éneklés közben, mint a Mentorok házában, ami Ildikóra és férjére is hatással volt. „Ritkán látni ilyen karizmatikus előadót” – mondta Kicska László Gergő produkciója után. A korábban félelmetes rocksztár bőrébe bújó Oltyán Attila ezúttal érzelmesebb dallal készült, ami meg is lepte Ildikót. „Zenekart alapítanék vele, ha nem lennék kétszer annyi idős, mint ő” – így fejezte ki elismerését a mentorsegéd Ildikó felé. Kelemen Csaba – Lil C. hűen példaképéhez egy Michael Jackson-dallal érkezett, ezúttal nem volt helye a látványos-akrobatikus táncmozdulatoknak, de így is betöltötte a teret. Ildikónak és segédjének egyetlen aggálya maradt: Csaba vajon más stílusban is tudna így teljesíteni? Tarsoly Arnold semmire nem emlékezett, miután elhagyta a produkció helyszínét, de amit nyújtott, az mind szívből jött és ezt Ildikó is érezte. Hogy elég lesz-e a továbbjutáshoz, azt egyelőre homály fedi. Demes Tamás és Barna Gergely mindketten érzelmes előadók, igaz, egymástól teljesen különbözőek. Tamás Jennifer Hudson One Night Only című dalával indult a véghajrában, mentora, Ildikó könnyekig meghatódott a produkcióján. Tamás teljesen átszellemült, nehezen tudott válaszolni Ördög Nóri kérdéseire az előadás után. Barna Gergely egyszer már meglepett egy országot, amikor elénekelte a Mad World-öt az első válogatón. Ezúttal az Imagine-be tette bele a szívét. „Ilyen élményem eddig még nem volt” – mondta Kicska döbbenten a produkció után.

A Csapatok egy budai Villában vártak arra a pillanatra, amikor megpillanthatják mentorukat. A Hajdu ikreknek is megadatott az, ami Luther Beukának: megnyerték legnagyobb kritikusukat, Geszti Pétert. Geszti kedvenc énekesét, az Első emelet frontemberét, Kikit vitte magával, hogy segítsen neki a választásban. Mentornak és segítőjének két lányduó, két fiúcsapat és két „vegyespáros” közül kellett kiválasztani azt a három indulót, akik a legjobbak lehetnek az élő show-ban. Czékmány Tamás és Wunderli Hajnalka egy kórusban találkozott egymással, de csak barátok, nem úgy, mint Angler Balázs és Simon Boglárka, akik az életben is egy pár. A kémia az utóbbi párosnál működött jobban, de mindkét duó szépen énekelt. A Rocktenors tagjai közül ketten testvérek, a harmadik tag, Márk pedig legjobb barátjuk, így az összeszokás nem okozott problémát, és a Scorpions-dal is jól sikerült. Bár az Apollo23 a Tábor alatt alakult meg, a három fiú teljes összhangban adta elő produkcióját. Ők és a Rocktenors két teljesen különböző stílus, de mindegyik csapat izgalmas és érdekes. Csótó Szilvia és Berta Kitti első látásra a közöttük lévő magasság-különbséggel hívták fel magukra a figyelmet, de hamar kiderült, hogy kitűnő énekesek is. A Táborban még jobban teljesítettek, mint a Válogatón, így egyenes út vezetett a Mentorok házáig. Geszti és Kiki szerint gyönyörűen énekelték el Rihanna slágerét, de úgy érezték, valami még mindig hiányzik a párosból. Hogy ez akadály lehet-e a továbbjutásban, egy nap múlva kiderül. A Hajdu ikrek egyszer már elvesztették Geszti bizalmát a Táborban, de a legjobb 50 között visszaszerezték. Bea és Mariann hajlamos az idegeskedésre, de amint elkezdtek énekelni, teljesen átadták magukat a dalnak. Mentoruk hagyott helyet a szívében Beának és Mariann-nak, de nagy kockázatot lát az ikerlányokban.

A Lányok azt a mentort kapták, akitől többségük a legjobban tartott: Nagy Ferót. A rocker 2010-ben győzött Vastag Csabával, és egy hölgy mentorálttal is büszkélkedhet: Wolf Katival. Olyannyira büszke rá, hogy mentorsegédnek hívta maga mellé Balatonkenesére, ahol a Lányok énekeltek nekik egy úszó stégen. Elsőként Abodi-Nagy Blanka lépett eléjük és énekelte el az Over The Rainbow-t. A hangja álomszépen csengett, Ferót már csak egyvalami érdekelte: tud-e ennél többet nyújtani a későbbiekben. Farkas Éva nem először jár az X-Faktorban, de először jutott el a Mentorok házáig. Remegett a keze az izgalomtól, de ez volt produkciója leggyengébb pontja. Minél több versenyző adta elő a dalát, Wolf Kati annál jobban kétségbe esett, hogyan fog választani ennyi jó énekes közül? Bagosi Alexa kétgyermekes anya, aki egyszer már úgy érezte, le kell mondania az álmáról, hogy énekesnő legyen. Ha sikerül meggyőznie Ferót, az X-Faktor nemcsak régi vágyait válthatja valóra, a gyerekei miatt is szeretne érvényesülni, hogy büszkék lehessenek rá. Alexa mindent megtett, már csak Ferón és Katin múlik, megadják-e neki a belépőt az élő show-ba? Gubik Petra tarolt a Válogatón Janis Joplin dalával, a Mentorok házában sem spórolt az energiával. Kováts Vera nem volt biztos magában, amikor először lépett az X-Faktor színpadára, de most már nagyon szeretne „felnőni” az élő show-hoz. Ferót és Katit is elvarázsolta kislányos bájával és egyediségével, amikor elénekelte Lady Gaga átdolgozott Paparazziját. De vajon nem túl fiatal egy ilyen kemény versenyhez? Utolsóként Muri Enikő érkezett meg az úszó stégre, ő már járt a Mentorok házában, de akkor Geszti Péterrel nézett farkasszemet. Most Ferót és Katit kell meggyőznie. Enikő dalválasztásával már szerzett egy jó pontot, mert magyar dallal érkezett. Azonban a Játssz még önmagában nem garancia a sikerre és Feró azt is kijelentette: nem fogja figyelembe venni a tavalyi eseményeket, ugyanolyan szigorúan értékeli Enikő teljesítményét, mint a többiekét.

A produkciók után a mentorok összeültek segédjeikkel, hogy kielemezzék az énekeseket és meghozzák a nagy döntést: melyik három énekessel vágjanak neki az élő show-nak és kik menjenek haza?

Ha szeretnéd tudni, kik juthatnak tovább az X-Faktor élő adásába, nézd a Mentorok házát vasárnap 19 órakor az RTL Klubon!

KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet
Név: sztem nagyon hát jó is volt meg nemis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
2011-12-03 20:58:42
mira: Túl sűrűn van az x faktor ellaposodott !!!!!!!!!!!
2011-10-10 12:42:32
volt x rajongó: Amit most feró tett,nagyon igazságtalan.Lehet,hogy a bikini front embere volt.Talán volt egy két jó száma is,DE!hogy a BLANKÁT kiejtette,nagyon sok haragost szerzett.Köztük engem is.Soha többé nem nézem a műsort!Természetesen nemcsak Blanka miatt néztem volna.De,ha Ő nincs ott az egész egy nagy O!Sajnálom!A feró meg menjen vissza énekelni és próbálja meg úgy,ahogy azt BLANKA tette.
2011-10-09 20:00:35
tundic: Ha az Apolló 23 nem jut be a legjobb 12 közzé,az egész műsor egy nagy kalap Sz.....r
2011-10-09 18:04:37
reynaud: Ez a mezőny lényegesen gyengébb mint a legutóbbi x-faktorban feltűnt tehetségek,de van egy nagy-nagy kedvencem: TARÁNY TAMÁS akiből ha nem itt élne ebben az örökösen a nyugati országokat majmoló országban,akkor hatalmas sztár lehetne!Tarány Tamás valóban egy x-faktor,ám szinte biztos hogy nem kapja meg a lehetőséget a további bizonyításra egy olyan amerikanizálódott mentortól mint a Malek Miklós,de akkor nézze ö a műsort,mert ha Tamás nem lesz akkor eszem ágában sincs nézni tovább az x-faktort!
2011-10-09 14:47:58
rey: Tarány Tamás a mai műsorban is a legjobb volt,de biztos vagyok benne hogy Malek mentor,amiatt hogy nem egy sztáralkat ,nem fogja tovább juttatni a 12-es döntőbe,de ez esetben nem nézzem tovább az x-faktort,mert majd megint egy olyan szürke átlagosnál is gyengébb hangú előadó fog menetelni mint a Vastagh Csabika tette azt legutóbb!
2011-10-08 22:54:38
Név: Blankát szeretném látni....
2011-10-08 21:18:28
Név: Muri Enikő a legjobb, egyértelmű!
2011-10-08 21:01:10
mónika: Szerintem magyar anyanyelvű magyarul kellene énekeljen.Biztos ,hogy az angol szövegben a bakik nem annyira érzékelhetőek,de rengeteg magyar énekes van akik tudnak magyarul énekelni és még a mai nap is szivesen hallgatja minden generáció.Az új generáció nem magyaroknak énekel?
2011-10-08 16:56:23
Név: remélem,hogy Enikőnek idén sikerül.
2011-10-08 14:46:50
szekely: Ha Ildko kivagja Blankat, akkor errefele tobbet az eletben ne kozcertezzen, mert mindegyikre elmegyek futyulni!!!!
2011-10-07 18:48:36
Nagy Richárd: Légyszíves jutasáttok be a Kováts Veronikát állati tehetséges kis csaj!!!
2011-10-07 15:47:46
Név: nagyon jók a mentorok és roppant igazságosak
2011-10-07 14:04:24
VIDEÓAJÁNLÓ

Alexa és Tarány kapcsolata nem ér véget az X-Faktorral

A két énekessel a pénteki főpróbán beszélgettünk. Közös munkát is terveznek.