A LEGJOBB 50 ÉNEKES ÚJ ERŐRE KAPOTT A VÉGHAJRÁBAN

A LEGJOBB 50 ÉNEKES ÚJ ERŐRE KAPOTT A VÉGHAJRÁBAN

RTLKlub.hu | 2011. október 2., vasárnap | Adások

Sok megpróbáltatáson kellett átesniük a mentoroknak, míg 150 versenyzőből 50-re szűkítették a mezőnyt, de a legjobb 50-nél ismét eljött a pillanat, hogy hátradőlve élvezhessék a jobbnál jobb produkciókat.

A Tábor első napján sok énekes megtapasztalhatta teljesítő- és tűrőképességének határait, voltak, akikre sokk-ként hatott a kudarc élménye, nem beszélve a mentorokról, akik nem minden esetben kapták azt, amit vártak. A Táborba érkező énekesek létszáma a harmadára csökkent és alakult egy új csapat is. Ezután ismét az egyéni produkciók döntöttek. A legjobb 50 énekest a mentorokon kívül egy színházteremnyi néző figyelte árgus szemekkel, így a szigorú ítészek előtt pillanatok alatt kiderült, kik vannak hatással a közönségre és kik nem.

Elsőként Kováts Vera lépett színpadra, aki minden mentort és nézőt lenyűgözött. Veronika olyan energiát árasztott, ami betöltötte a színháztermet és megmozdította a közönséget. Gyurcsík Tibi felszántotta fel a színpadot, Gubik Petra előadását pedig tátott szájjal, mozdulatlan arccal nézte végig Keresztes Ildikó. Bagosi Alexa itt hívta fel magára igazán a mentorok figyelmét, Tarány Tamás pedig megmutatta, hogy nemcsak sétálgatni, hanem táncolni is tud a színpadon. A „szerethető medvét” szívükbe zárták a mentorok és a nézők is. Az első nagy csalódást Fehér Zoltán okozta, aki az első Válogatón a One Night Only-val vette le a lábáról a mentorokat. Komoly vita alakult ki a mentorok között az énekesről, mert bár hangi adottságait meggyőzőnek találták, az előadásmódját és – ahogy ők fogalmaztak – az ízlését problémásnak érezték. Ez a vita azonban korántsem volt olyan heves, mint ami Kocsis Tibor miatt alakult ki Ildikó és Feró között.

Feró azt kifogásolta, hogy Tibor a magas hangoknál elemelte a mikrofont a szájától és kijelentette: nem tetszett neki a produkció. Ildikó teljesen felháborodott, a szócsata túlnőtt Maleken és Gesztin, végül Keresztes kijelentette: „Felmondok, elmegyek, de viszem magammal a Kocsist is!” A Hajdu-ikrek újfent megdöbbentették a mentorokat, de ezúttal remek produkciójukkal, így ismét helyet kaptak Geszti Péter szívében. Muri Enikő könnyei kicsordultak a dal végére, a mentorok szerint előadása tökéletes volt. Oltyán Attila igazi rock sztárként viselkedett a színpadon, megszerettette magát Keresztes Ildikóval is, aki az első forduló után még nem rajongott a versenyzőért. A Válogatón kifejezetten rosszul indító Luther Beuka életre keltette talpa alatt a deszkákat, a mentorok most azt is élvezték, amikor nem énekelt, csak táncolt. A frissen alakult fiúcsapat tagjai, Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René lelkesen adta elő a Stand By Me-t, csibészes mosolyukkal és élvezetes produkciójukkal megszerezték első, sikítozó rajongóikat.

Barna Gergő felépült a saját magának okozott csalódás után és mosolyogva lépett a mentorok elé. Keresztes Ildikó megkönnyezte az I Dreamed a Dream előadását, Gergő megérintette őt, pedig nem ilyen típusú énekesek szoktak hatással lenni rá. Eljött a pillanat, hogy a mentorok eldöntsék, kik mehetnek tovább velük a Mentorok házába. Parázs viták és heves érvelések után a mezőny kialakult.

A Lányok csapatát Abodi-Nagy Blanka, Bagosi Alexa, Farkas Éva, Gubik Petra, Kováts Vera és Muri Enikó alkotja. Mazsit és Németh Katicát a mentorok hazaküldték. Bagossy Norbit hazaküldték, csak Baricz Gergő kerülhetett be a Fiúk közé Barna Gergő, Demes Tamás, Kelemen Csaba – Lil C., Oltyán Attila és Tarsoly Arnold társaságában. A Csapatok között a Hajdu-ikreknek, a szerelmespárnak, Angler Balázsnak és Simon Boglárkának, a Czékmány Tamás és Wunderli Hajnalka alkotta duónak, Csótó Szilviának és a Berta Kittinek, a Rocktenorsnak, valamint a frissen alakult triónak, az Apollo23-nak jutott hely. A 25 felettiek csapatát Borzné Kovács Violetta, Géczi András, Gyurcsík Tibor, Kocsis Tibor, Luther Beuka és Tarány Tamás erősíti. A versenyzők egyelőre nem tudják, melyik mentor szárnyai alá kerülnek, ezt az élő show előtti utolsó megmérettetésen, a Mentorok házában fedik fel előttük.

Ha lemaradtál az adásról, itt visszanézheted!

Nézd a Mentorok házát szombaton 19 óra 30 perckor és vasárnap 19 órakor az RTL Klubon!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet
VIDEÓAJÁNLÓ

Alexa és Tarány kapcsolata nem ér véget az X-Faktorral

A két énekessel a pénteki főpróbán beszélgettünk. Közös munkát is terveznek.