KERESZTES NEM VETT LEVEGŐT, MALEK IGENÉRT RIMÁNKODOTT

KERESZTES NEM VETT LEVEGŐT, MALEK IGENÉRT RIMÁNKODOTT

RTLKlub.hu | 2011. szeptember 24., szombat | Adások

Minden eddiginél több volt a nevetés az X-Faktor negyedik Válogatóján. Több produkciónál nehezen lehetett eldönteni, hogy szórakoztatóan rosszak vagy különc tehetségeket rejtenek?

A negyedik Válogató első versenyzőjéről, Bús Atyimcsev Juditról nem lehet mondani, hogy problémát okoz neki kinyilvánítani határtalan boldogságát. A széles mosolyú zongoratanár annyira várta már, hogy beengedjék a mentorok elé, hogy örömében sikítva szaladgált körbe a színpadon, egészen addig engedte ki magából a várakozás szülte feszültséget, amíg Nagy Feró nem emlékeztette rá, hogy énekelni érkezett a válogatásra. Judit egyedi módon adta elő az I Love You Baby-t, a közönség jól szórakozott, de a mentorok nem találtak szavakat, amikor értékelni kellett az előadást. Keresztes Ildikó a nevetéstől nem tudott beszélni, Malek Miklós pedig bajban volt, amikor meg kellett hoznia a döntést: jó volt, amit látott vagy rossz? Geszti Péter az X-Faktor Kiszel Tündéjének nevezte a versenyzőt, aki még ezt a bókot is lelkesen megköszönte, de a legjobban akkor örült, amikor elég igent kapott ahhoz, hogy továbbjusson.

A mentoroknak nem maradt sok pihenő a zongoraművész performansza után arra, hogy nyugodtan hátradőljenek a székükben. Érkezett egy újabb „asztalra mászós bolond”, Léki Bence egy Lady Gaga slágerrel, de Malek Miklós nem bánta, szerinte Bence volt a legjobb az összes mentorasztalt betámadó versenyző közül és dicsérte énektudását is. A Pokerface sikert hozott a jelentkezőnek, várják vissza a Táborban. Egy perzsa énekes-jelölt, Aghazadeh Mehdi, egy Mickey Mouse-hangú rocker és egy színészi álmokat elengedő szakács után jött egy hatalmas, kedves arcú biztonsági őr, Tarány Tamás. Tamás kíváncsi rá, hogy a lábán kívül máshol is található-e benne X, ezért jött el a válogatásra. És jól tette.

A mentoroknak felemelő pillanatokat szerzett az énekes átváltozása a U2 Beautiful Day című dalának előadása közben, és ezzel a közönség sem volt másképp. A nézőtér egyszer csak hullámozni kezdett, mindenki egy emberként tombolt Tamás átütő produkciója alatt. Malek Miklós szerint egy transzformációnak lehettünk szem- és fültanúi, mert amilyen bizonytalanul kezdte a dalt, annyira kinyílt közben és magával ragadta hallgatóságát. „A legfontosabb a művészetben, hogy elkapod a közönség tökét, még a csajoknak is, és te elkaptad” – mondta Nagy Feró, Tamás pedig zöld utat kapott a Táborba.

Maria Mamah Floridából érkezett, édesanyja magyar, most ismerkedik a nyelvvel és nagyon szeretne Magyarországon énekesnő lenni. Cee Lo Green Forget You című dalával érkezett, előadásával még a legszigorúbb mentort, Malek Miklóst is meggyőzte, a színfalak mögött pedig kiderült, hogy Bartók Béla Maria dédnagymamájának testvére volt. A mentorok nem értettek egyet abban, hogy Maria tud-e énekelni, de azt nem vonták kétségbe, hogy a lány „tele van zenével”. Érdemes volt hazajönni Floridából, a versenyző már készülhet is a Táborra. A 20 éves színésznövendék, Vígh Zoltán elesett a színpadon, de egy pillanatra sem hagyta abba a Hooligans-dalt, profikat meghazudtoló lélekjelenléte és dinamikus előadása meggyőzte a mentorokat arról, hogy helye van az X-Faktorban.

Polgár Géza az RTL Klub riportere, 36 éves és szeretné, ha történne vele valami új, ami a zenével kapcsolatos. Ezért jelentkezett az X-Faktorba. Egy Michael Bublé-dallal győzte meg a mentorokat arról, hogy van benne elég muzikalitás a továbbjutáshoz. A 22 éves főiskolai hallgatót, Varjú Renét igazi popsztár-alkatnak kiáltotta ki Keresztes Ildikó, miután magabiztos produkciójával levette a közönséget a lábáról. Renének a többi mentor is igent mondott, a Táborban megmutathatja, mi rejlik még az előnyös külső mögött.

Samu Krisztának, ismertebb nevén Mazsinak nem volt ismeretlen az X-Faktor színpada. Tavaly egy AC/DC-dallal robbant be a mentorok elé, idén visszafogottabb stílusban mutatta meg, mi rejlik a torkában. Nem aratott osztatlan sikert, de mindenkitől kapott egy igent, hogy összeszedhesse magát a Táborra és újult erővel vágjon neki a következő fordulónak. A 22 éves Abodi-Nagy Blanka rendezvényeken énekel és szeretné megszerezni a jogosultságot ahhoz, hogy énekesnőnek nevezhesse magát. Cserháti Zsuzsa Boldogság, gyere haza! című örökzöldjét gyönyörűen és egyedi stílusban adta elő, amit a mentorok is értékeltek. „Boldogság, te hazaértél, itt a helyed az X-Faktorban!” – mondta Geszti Péter, Blanka pedig megkapta belépőjét a Táborba.

Bagosi Alexandra ifjú kora ellenére kétgyermekes anyuka, első csemetéjét 17 évesen szülte, rá alig egy évre pedig megérkezett a kistestvér is. Alexandra 21 éves, eddig vendéglátóhelyeken énekelt, de ahogy Donna Glover It Is You-ját énekelte, egyértelművé vált, hogy a reflektorfényben a helye. A versenyző hangszínétől minden mentor elvarázsolódott, Geszti Péter a szenvedélyt hiányolta, de Alexandrának lesz még alkalma előhoznia magából a nőstényördögöt, ugyanis négy igen után újra az X-Faktor színpadára léphet.

Bagossy Norbert és Baricz Gergő együtt érkeztek a Válogatóra, legjobb barátok, így a versenyt is együtt szeretnék végigcsinálni. Először Norbi lépett a mentorok elé a Vad Fruttik Nekem senkim sincsen című dalával, Gergő pedig félt megnézni a barátját, mert úgy érzi, elveszti tőle az önbizalmát. „Meggyőző voltál és expresszív” – mondta Geszti Péter, Keresztes Ildikó viszont erősen vívódott, hogy tetszett-e neki vagy sem? Malek Miklós és Feró elégedett volt a produkcióval, először fordult elő, hogy Malek könyörgött a mentortársának egy igenért. Norbi végül megkapta az újabb lehetőséget.

Baricz Gergely Chris Isaak Wicked Game-jét hozta magával a Válogatóra, és a gitárját. Produkciója tele volt érzelemmel, mély, bársonyos hangja mellett a személyisége is magával ragadta a mentorokat, a közönség állva tapsolt az előadás végén. „Nem mertem levegőt venni. Nagyon nagy dolog, amit te műveltél velem” – mondta Keresztes Ildikó Gergőnek. Geszti szerint a fiatal énekes produkciójában érzékenység, törékenység, szépség és őserő rejlett. „Találtunk egy kis aranyrögöt” – tette hozzá Geszti. Baricz Gergely elővarázsolta a mentorokból az elismerést és a négy igent. A csapat ezzel teljessé vált, egy hét múlva kezdődhet a Tábor!

Ha lemaradtál a 4. Válogatóról, az RTL Moston visszanézheted!

Nézd az X-Faktor – Tábort szombaton 19 óra 30 perckor és vasárnap 19 órakor az RTL Klubon!

KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet
VIDEÓAJÁNLÓ

Alexa és Tarány kapcsolata nem ér véget az X-Faktorral

A két énekessel a pénteki főpróbán beszélgettünk. Közös munkát is terveznek.