GESZTI PÉTER SEM TALÁLTA A SZAVAKAT AZ ELSŐ VÁLOGATÓN

GESZTI PÉTER SEM TALÁLTA A SZAVAKAT AZ ELSŐ VÁLOGATÓN

RTLKlub.hu | 2011. szeptember 3., szombat | Adások

16 éves popsztár-jelölt, ikerpár, gyönyörű rockercsaj és tehetséges Michael Jackson-hívő is volt az első X-Faktor továbbjutói között.

Az igazi tehetségek felfedezésének öröme mosolyt fakaszt vagy könnyeket csal a mentorok szemébe, de az általános mérce a libabőr. Az X-Faktor első válogatóján mindhármat átélték a tehetségkutató ítészei. A legnagyobb meglepetést a Hajdu-ikrek okozták, akik a színpadra lépés előtt kettéváltak, Mariann egyedül állt ki a mentorok elé és egy szót sem szólt arról, hogy a háttérben a testvére, Bea is vár arra, hogy kiereszthesse a hangját. A Piramis slágerének első sorait Mariann énekelte, majd Bea folytatta a „Ha volna két életem”-et a takarásból. Bea besétált a színpadra és megfogta Mariann kezét, a mentorok meglepettségét azonban hamar felülírta a meghatottság, amit a produkció láttán éreztek. „Rám igazán nem lehet mondani, hogy nem vagyok a szavak embere, de most kikészültem” – mondta Geszti Péter párás szemekkel. Az ikrek egyértelmű igennel jutottak tovább a második körbe. A félig magyar, félig nigériai származású Kelemen Csaba, művésznevén Lil C. kevésbé megható, ám annál lehengerlőbb show-val készült. A 19 éves tánctanár nem fogta vissza magát, Chris Brown Yeah 3x című slágerét énekelte, de arra is maradt energiája, hogy pörögjön-forogjon és szaltót ugorjon. „Rád egy kiadót érdemes alapozni” – mondta Geszti Péter, Feróval még Csaba mozdulatait is megkísérelték utánozni.

Néhány Vastag Csabát, Takács Nikolast és Király L. Norbit koppintó, de sikertelen próbálkozás után a négy mentor újra fellélegezhetett, amikor a Rock Tenors három tagja, Mező Márió és Zoltán, valamint Táborosi Márk színpadra lépett. A három fiú a Metallica slágerét, a Nothing Else Matters-t adta elő, felszabadítva ezzel a rocker Nagy Ferót és Keresztes Ildikót, de a három jóbarát Geszti Pétert és Malek Miklóst is elvarázsolta. A rockerfiúk után egy igazi rockercsaj lepte meg a mentorokat, a 21 éves Gubik Petra, aki hosszú, fekete hajjal és törékeny alkattal állt ki eléjük, ám hamar kiderült, hogy bivalyerős hanggal tudja kiereszteni magából Janis Joplin Peace of My Heart című örökzöldjét.

A 16 éves Kováts Veronika nem tudja, ki nevezte be az X-Faktorba, de megragadta a lehetőséget annak ellenére, hogy nem érezte magát eléggé felkészültnek hangilag. A mentorok azonban másképp gondolták: Veronika bája és a belőle áradó energia megfogta őket, Feró a produkció alatt is biztatta, hogy merje még jobban odatenni magát a táncoló, tapsoló közönség elé. De akadt valaki, aki még Veronikánál is jobban meg volt szeppenve, a 18 éves Barna Gergely, aki olyan átéléssel énekelte el Gary Jules Mad World-jét, hogy Keresztes Ildikó csak ennyit tudott hozzáfűzni: „Hogy lehet ennyi érzés egy 18 éves srácban? Ez az, ami nem tanítható. Voltak olyan pillanataid, amikor rendesen megráztál.” Gergő zöld utat kapott, a mentorok pedig kíváncsian várják, milyen produkciókkal váltanak ki belőlük hasonló érzéseket a második válogató versenyzői?

Nézd az X-Faktor második válogatóját szeptember 10-én 19 óra 30 perckor az RTL Klubon! Ha lemaradtál az első adásról, az RTL Moston visszanézheted! Katt ide!

KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet
dianakragova: jaj hat nagyon jo kelemen csaba imadom
2011-10-26 01:54:23
csillámlány13: nagyon szupcsi a csapat,meg persze mindenki!Lil C a tesóm a legjobb! Szavazz rá!(:
2011-10-15 21:41:18
penzes erika: szlovakiabol is volt egy lany a neve toth maris szilvia. nem hallottuk enekelni.
2011-10-08 13:48:42
VIDEÓAJÁNLÓ

Alexa és Tarány kapcsolata nem ér véget az X-Faktorral

A két énekessel a pénteki főpróbán beszélgettünk. Közös munkát is terveznek.